תותבות על שתלים

תותבות על שתלים
הדבר שאנו הכי לא מעוניינים בו, זה שהשיניים התותבות יתחילו לזוז, לנוע או ליפול במהלך אכילה, אך מדובר בדבר שמתרחש לפעמים. בשל כך, מצאו דרך יציבה יותר ואיכותית והיא תותבות על שתלים. בכתבה הבאה נדבר על האפשרות הזו ולמה היא נחשבת כיום לטובה מאוד.
​​​​​​​
שימוש בשתלים לא רק כשיני קבע
רובנו מכירים את השימוש בשתלים בעיקר כאשר אנו רוצים להחליף שיניים שאינן בריאות בשיני קבע. לא כולם יכולים לבצע את השיטה הזו מבחינה רפואית ולכן מוצע להם האפשרות של שיניים תותבות. השיניים התותבות במתכונתם הישנה, היו מוצמדות בעזרת דבק איכותי וחזק, אך מידי פעם, הדבק היה נשחק והשיניים היו זזות או אפילו נופלות. כיום, משתמשים בשיטה של השתלים גם על גבי שיניים תותבות. לשיטה זו קוראים תותבות על שתלים.
איך מבצעים תותבות על שתלים?
תותבות על שתלים הם למעשה אפשרות שמטרתה ליצור אזור עגינה חזק עבור השיניים התותבות. רופאי השיניים משתמשים בשתי שיטות המיועדות לכך. השיטה הראשונה נקראת עיגון באמצעות כדור. מבנה השתל הוא כדורי ובעזרת מטריצה מחדירים את צורת הכדור של השן שמתלבשת בדיוק אל המבנה הזה. בשיטה זו לרוב יהיו שתיים עד שלוש שיניים המורכבות יחד וניתנות להסרה לצורכי ניקוי. השיטה השנייה מתבצעת בעזרת עיגון על ידי מוט. המוט מוחדר אל מבנה של מטריצה וניתן להסיר אותה בכל עת לניקוי. בשיטה זו מבצעים הלבשה של ארבע שיניים יחד. הבחירה בין השיטות תלויה ברופאי השיניים והמעבדה והיא מותאמת אישית לכל מטופל.

מתי יציעו לכם תותבות על שתלים?
תותבות על שתלים הן למעשה שיניים תותבות שניתן להוציא לצורך ניקוי. את הטיפול הזה יציעו לכל מי שזקוק לשיניים תותבות באזורים אסטרטגיים בחלל הפה, אזורים המאפשרים הוצאת השיניים והחזרתן. זהו טיפול שפחות מוצע למי שזקוק לשיניים בכל חלל הפה, מהסיבה שקשה להחזיר אותן. עבור אנשים אלו, סביר שהרופא יציע שתלים קבועים או לחילופין, פלטה של שיניים תותבות. כל הדרכים מצוינות, פשוט יש לבחור בתהליך ובשיטה שהכי נכונה עבורכם.

הכנת חלל הפה לתהליך של החדרת השתל
לפני הנחת תותבות על שתלים אצלכם בפה, יש לבצע הכנת חלל הפה לתהליך של החדרת השתל. הדבר הראשון שמבצעים הוא בדיקה של אזור העצם. במידה והעצם בסדר ויש מקום להשתלה אין צורך בהשתלת עצם קודם לכן, יבצע הרופא את הליך החדרת השתלים. לאחר ביצוע התהליך, יש לחכות שהאזור ישתקם. מדובר בתקופה של מספר חודשים, לרוב חודשיים עד שלושה. בתום תקופה זו, יבצע הרופא בדיקה של האזור ויבדוק כי השתלים נקלטו בהצלחה. במידה וכן, יבצע הרופא חשיפה של השתלים ולאחר מכן הרכבת התותבת. בסוף התהליך יהיו לכם שיניים תותבות שמרגישות כמו שיניים אמיתיות לכל דבר.

האם ההליך כואב?
ההליך של הכנסת השתל הוא הליך כירורגי לכל דבר ועניין ועל כן הוא מחייב הרדמה מקומית חזקה. בצורה זו לא תרגישו את הכאב במהלך החדרת השתלים. הכאב עשוי להתרחש לאחר שההרדמה פגה, אך משככי כאבים רגילים יעזרו לכם להתמודד עם הכאב. מעבר לכך, התקנת התותבת על גבי השתל אינה כואבת כלל ובמיוחד שאתם יכולים להסיר אותה בעצמכם ולנקות. יכול להיות שתחושו בהתחלה קצת מוזר, התפקיד של מעבדת השיניים לדאוג שהשן תהיה נוחה עבורכם ומדויקת לקו הלסת. אצלנו בליאור מעבדת שיניים, דואגים לבצע עבורכם יצירת תותבות המותאמות באופן מדויק אל הלסתות שלכם, הסגר וגובה השיניים. במידה ויש צורך לבצע שינויים, אין בעיה לעשות זאת בקלות.

לתיאום פגישה יש למלא את הטופס
או התקשרו: 050-999-2772
אלטמן קידום עסקים
דף הבית